6 храни, които ще помогнат да забременеете по-лесно

hrani koito shte vi pomognat da zabremeneete po lesno

hrani koito shte vi pomognat da zabremeneete po lesno

Понякога просто не осъзнаваме, че ние сме това, което ядем…докато не ни сполети проблем. Ако силно желаете да забременеете, а това не се получава, обърнете внимание на храната, която консумирате ежедневно. Вероятно във вашия случай, тялото ви се нуждае от мъничко помощ. Съдействайте му със здравословна храна, като наблегнете на някои витамини и минерали, които ще подобрят шансовете ви в скоро време да се похвалите, че сте горда майка.

Ако жената иска да зачене, трябва да се храни с подходящи продукти. Учени откриха, че за ранните стадии на бременността от особено значение е микроелементът селен – естествен антиоксидант, който се намира в храни, богати на протеини. Най-известните източници на селен са месото, морските дарове, ядките, яйцата, изварата и зърнените храни. Затова и те играят важна роля по отношение на женската плодовитост. По принцип селенът е важен за имунната реакция, за хормоните на щитовидната жлеза. Микроелементът неутрализира свободните радикали и премахва токсините от тялото. Сега се оказва, че е необходим за късните стадии на развитие на фоликулите, което създава благоприятна среда за отделянето на яйцеклетки.

Един от начините, да приемате селен, без опасност от предозиране е чрез храната. Добавете тези 6 храни, които ще ви помогнат да забременеете по-лесно към списъка с покупки, защото те са препоръчани от Националният Институт по здравеопазване.

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8