Храни

Храни и напитки, които не трябва да консумираме след 30

храни

Ето кои са вредните храни и напитки, които не трябва да консумираме след 30 годишна възраст, за да се радваме на добро здраве.

Когато бяхме деца нямахме търпение да пораснем, за да можем да правим всичко, което си пожелаем. Но тази свобода носи и своите отговорности. Истината е, че когато навършим 30 ще забележим много промени, както в тялото си, така и в начина си на мислене. Консумацията на здравословни и полезни храни ни кара да се чувстваме много по-енергични, а прегрешенията с вредни храни си личи с мастни натрупвания около проблемните зони. С увеличаването на годините тялото се променя и става все по-трудно да запазим доброто си здраве и красивата фигура. На всичко отгоре неправилно подбраната храна може да ни накара дори да изглеждаме по-стари! Имайки в предвид всичко това, прочетете онова, което се съдържа в списъка по-долу и го избягвайте съзнателно, ако искате да изглеждате млади и красиви за по-дълго.

Храни и напитки, които не трябва да консумираме след 30

Плодово мляко.

Кожата започва да се променя след 30 годишна възраст. Производството на колаген намалява и еластинът се разрушава. Невъзможно е да спрете този процес, но можете да си помогнете, като избягвате приема на захар, защото тя ускорява стареенето на кожата. Елеминирайте консумацията й от очевидните сладкиши, в които всички знаят, че се съдържа най-вече, но също така не забравяйте и подсладените полезни храни, в които се добавя. В 170 грама плодово мляко, например, има 24 грама захар.

Полу-готова или готова супа.

В изследване, което е направено с цел да се открие връзката между високото кръвно налягане и стареещата кожа е отбелязано влиянието на количеството натрий в храната. Много популярни марки консерви супа  съдържат 40% от дневната доза натрий само в една порция! Избягвайте ги, защото консервантите в тях също така спомагат за повишаване на теглото, рак и безплодие. Супата е чудесна храна, но вместо в кутия си направете домашна, питателна с много зеленчуци.

Кока Кола.

Едно от предимствата на това да си възрастен и да пиеш газирани напитки когато поискаш е и възможността да осъзнаеш състава им. Колата е пълна с добавена захар и канцерогенни оцветители, които не са добро решение нито за вас, нито за децата, които отглеждате. Ако ви се пие сладка напитка, изцедете пресен плодов сок и прибавете малко газирана вода.

Сладки, бисквити, вафли и т.н.

Съжаляваме за разочарованието, но вече трябва да сте наясно с празните калории и мазнини, които съдържат всички тези сладки продукти. Преди 30 лесно се свалят излишните килограми с повече упражнения за отслабване, но за съжаление с остаряването на тялото, макар физическите движения да носят все така редица ползи, отслабването не е сред тях. По-добре да използвате вече добре формираната си воля, за да победите навика да гризете нещо сладко.

Коктейли и бира.

След 30 ще ви трябва повече време да се възстановите след вечерите на прекаляване с алкохол. Причината за това се крие в остаряващото тяло, което по-бавно преработва спиртните напитки. А по-лошото е, че след напиването гладът е зверски и е трудно да се игнорира. Също така е трудно да се получи качествен сън с алкохол в системата. Е, през 20-ти си години можем да се разминем с по-леки щети при минимален сън, но през 30-те недоспиването води до глад за захари и въглехидрати на сутринта. И като капак на всичко дехидратацията, причинена от алкохола ще направи фините бръчици по кожата забележими, а това ще ви направи да изглеждате по-стара.

Зеленчукови бургери.

Освен ако не сте веган или вегетарианец, но се лишавайте от телешкото месо.  Витамин B12 е един от начините за предотвратяване на побеляването на косата и се съдържа в говеждото. За предпочитане е месото да е от хранено с трева животно, тъй като в месото му ще има повече омега-3 мастни киселини.

Айс кафе.

Макар пиенето през сламка преди винаги да е изглеждало забавно, трябва да се има в предвид все по-увредената от UV лъчите кожа на лицето с натрупването на годните. По време на сън клетките се възобновяват, но пиенето на прекалено кофеинови напитки може да наруши лечебния сън за красота. И ако това не е достатъчно, според проучванията пиенето със сламка може да увеличи фините линии около устните. Ето защо най-разумно би било след 30 да замените кафето със зелен чай, който помага за изглаждането на бръчките, предотвратяване на възпалението и подобряване на еластичността на кожата.

Соев сос.

В него има много сол, а дехидратирането трябва да се избягва, защото набръчква кожата. Една супена лъжица от него съдържа  879 милиграма натрий. И ако не можете да се откажете от него, то поне пийте много ода след това.

източник:bodyrock.tv