Храни

Храни, които ни помагат да изглеждаме по-млади

hrani

5 храни, които ни помагат да изглеждаме по-млади.

Има няколко храни, на които можем да наблегнем, ако искаме да запазим свежестта и красотата на визията, която може да предложи само младостта.  Ако вече сте осъзнали колко е важно да се грижим за красотата отвътре – навън, значи разбирате, че процесите на стареене зависят от начина ни на живот. Научете кои са подходящите продукти, с чиито прием може да забавим или обърнем процесите на стареене. Тези естествени средства помагат на кожата и зъбите ви да не се поддават на разрушителното въздействие на времето. И  могат да се включат в диетата ви! Ето какви са те и как точно се борят със стареенето.

Храни, които ни помагат да изглеждаме по-млади

  • Овесена каша

Необработените (да се чете: не готовите, сухи, полу-готови) версии на тази любима закуска са опаковани с аминокиселини и витамин Е, които подхранват кожата ви, борят се с вредното въздействие на слънцето върху нея и противодействат на състаряващите свободни радикали.

  • Кафе

Кофеинът в него помага да се свият и стимулират кръвоносните съдове, за да се даде на кожата по-равномерен външен вид. Така че се насладете на чаша кафе или изпийте няколко глътки от напитката точно преди момента, в който искате да изглеждате абсолютно по най-добрия възможен начин.

  • Моцарела

Наличието на бели зъби и сияйна, здрава усмивка може да свали няколко години от визията. Храни с високо съдържание на калций, като моцарела (дори нискомаслените й опции), спомагат за опазването и укрепването на емайла на зъбите. Те също така увеличават производството на слюнка, която помага за преборването с бактериите, които причиняват пожълтяването на зъбите.

  • Грейпфрут

Този цитрус е пълен с много витамин С, който стимулира производството на колаген. Колагенът е важен за предотвратяване на увисването на кожата – нещо, което издава възрастта.

  • Орехи

Тези ядки са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, които повишават нивата на влага в кожата ви и помагат за изглаждането на бръчките. Хвърлете няколко сурови ореха в салатата си, за да се възползвате от предимствата им.

източник:harpersbazaar.com