kolko zelen chai da piem dnevno

kolko zelen chai da piem dnevno

Точно колко зелен чай да пием дневно, за да усетим положителния му ефект върху тялото си?

Ако пиете по една – две чаши на ден, значи правите нещата, както трябва. Най-доброто, което може да направите е да изпивате по две – три чаени чаши дневно, препоръчват специалистите.

Колко зелен чай да пием дневно?

От друга страна, ако ви допада вкуса на зеления чай и може да стигнете до изпиването на пет чаши на ден, ще намалите шансовете си за рак на стомаха. Всъщност, ако се опитвате да отслабнете и да ускорите метаболизма си, ще постигнете най-добри резултати, ако изпивате цели седем чаши зелен чай дневно. Според проучванията, колкото по-голямо количество от зелената течност приемате, толкова повече ползи за здравето си получавате. Но не прекалявайте с билковата течност и не пийте повече от десет чаши за денонощие. Ако имате чувствителност към кофеина или страдате от безсъние, това количество ще бъде прекалено много за вашата система, независимо от ползите.

Има няколко негативни последствия от прекомерното пиене на зелен чай. Танините, които се намират в зеления и черния чай, могат да намалят абсорбцията на фолиева киселина, която е важен витамин за бременните жени. Ако планирате да заченете или сте бременна, трябва да намалите приема на зелен чай до две чаши дневно или да го ограничите на цяло за известно време.  Освен това, напитката може да повлияе и на абсорбацията и на желязото от организма. Така че е препоръчително да се избегне пиенето на зелен чай по време на хранене или просто го пийте между тях.