Здраве

Почистване на дома с оцет – 11 практични начина

pochistvane na doma s qbulkov ocet

pochistvane na doma s qbulkov ocet

Поддържането на къщата чиста е трудна и понякога скъпа задача. От душа до мивките, дори в микровълновата печка и съдомиялната машина, има няколко продукта, които трябва да купите, за да се поддържате всичко в добра хигиена. Но какво ще стане, ако ви кажем, че всъщност не е необходимо да инвестирате във всички тези фантастични продукти за почистване на дома вече? Точно така – имате многофункционален продукт, който седи в килера ви точно сега, които можете да използвате във всички части на дома ви. Това е оцетът. Прочетете и научите как да използвате оцет за почистване на дома си.

11 начина за почистване на дома с оцет

pochistvane na mikrovulnova pechka s ocet

Почистване на микровълнова печка с оцет.

Смесете 1 чаша вода и 1/4 чаша оцет в стъклена купа, а след я сложете в микровълновата за пет минути. Парата ще помогне да разгради всичко и ще прави почистването ви доста лесно.

polzvane na ocet v miqlna mashna za blqsuk

Ползване на оцет в миялна машина.

Добавянето на оцет към устройството за изплакване на съдомиялната машина ще даде на вашите чинии и чаши блясъка, от които се нуждаят.

pochistvane na prozorci s ocet

Почистване на прозорци с оцет.

Разбъркайте равни части оцет и вода, за да създадете свой собствен разтвор за почистване на прозорци. Нанесете сместа с микрофибърна кърпа и прозорците ви ще бъдат безупречни за нула време.

polzvane na qbulkov ocet v doma

Капан за винарки.

Просто напълнете бурканче до средата с ябълков оцет, пробийте няколко дупки в капачката, преди да го закрепите здраво и поставете във всяка стая във вашия дом. Никога няма да се притеснявате за онези досадни винарки повече!

premahvane na petna ot cherveno vino s ocet

Премахване на петна от вино с оцет.

Намажете с бял оцет петното от вино и изперете според указанията самата дреха, оставяйки този проблем в миналото.

pochistvane na kafe mashina s ocet

Почистване на кафе машина с оцет.

Напълнете резервоара за кафе с 2 чаши бял оцет и 1 чаша вода. Пуснете цикъла на варене два пъти и вашата машина ще бъде като нова.

polzvane na ocet za cvetqta

Освежете цветята.

Свежите ви цветя изглеждат малко увяхнали? Освежете ги, като добавите 2 супени лъжици бял оцет + 2 супени лъжици захар във вазата.

premahvane na mirizma ot toaletna za kotki s ocet

Сложете край на миризмата от тоалетната на котката.

Изсипете бял оцет в празната тоалетна за котка, оставете я за 20 минути, след което изплакнете с вода. Всички следи от миризма ще изчезнат!

pochistvane na tendjeri i tigani s ocet

Направете домашен скраб за тенджери и тигани.

Направете почистване чрез добавяне на еднакви части сол и брашно и малко капки оцет. Това ще създаде значителна почистваща паста за всичките ви съдове за готвене.

dezinfekcirane na guba za banq s ocet

Дезинфекцирайте вашата гъба за баня.

Потопете гъбата за една нощ в смес от бял оцет и вода, когато има нужда от малко дезинфекциране.

pochistvane na mivki dushove plochki za banq s ocet

Почистване на всички мивки и душове с оцет.

Почистете и душа, мивките и дори плочките с оцет, последвано от бързо изплакване с вода. Това дори ще помогне за избелване на фугите.