Хелоуин 2019 наближава, както и търсенето на нови идеи за украса и грим, с които да посрещнем подобаващо празника, който постепенно събира все повече последователи и в България. Ако сте от онези, които все още не са се присъединили към духа на този празник и се питате кога е Хелоуин, значи вероятно сте чували за деня на Вси светии. Макар мнозина да смятат, че Хелоуин е католически празник, който е пренесен у нас, истината е, че всъщност повечето католици не го празнуват. Той произлиза от келтската традиция в Ирландия, според която се вярвало, че в един точно определен ден мъртвите оживяват и идват да вземат телата на живите за отмъщение. Този специален момент бил вечерта срещу келтската нова година. Тогава хората се обличали в кожи от убити животни, заключвали домовете си и изгасяли огъня в огнището, за да се предпазят и да изплашат привиденията, които бродели от онзи из този свят. Предпазвайки телата си, те оставяли храна и напитки пред прага на жилищата си, за да почерпят и умилостивят умрелите. Украсявали с типично есенни неща като тикви, кочани царевица и плашила. Според келтските вярвания на 31 октомври всяка година Богът-слънце умирал и отивал в царството на мъртвите, а целта на Хелоуин била да подсигури неговото завръщане. Келтите вярвали, че в нощта на 31 октомври срещу 1 ноември границата между света на живите и света на мъртвите се отваря.

През IV век в християнството възниква празникът „Всички светци“, на които да се почитат останалите знайни и незнайни светци, за почитането на които нямо точно определен ден в годината.

Независимо от произхода на празника и от вярванията, свързани с него, в съвременното общество се залага повече на неговата развлекателна част. Малчуганите с радост събират лакомства или се забавляват с нарисуваният върху лицата им Хелоуин грим за деца. Креативните домакини нямат нищо против да приготвят страховити сладкиши и да направят украса за Хелоуин с хлебарки, паяжини и черепи, екстравагантните дами използват възможността да „блеснат“ с впечатляващ маникюр за Хелоуин, учениците си правят състезание с тикви за Хелоуин, а мъжете и жените доброволно си правят грим за Хелоуин, с който да се позабавляват.

Хелоуин 2019 – идеи, украса, грим

helouin-2019

С настъпването на октомври започва и обмислянето на оригинален костюм за Хелоуин, с които да се облечем тази година, съчетан с подходящ грим за Хелоуин, който да допълни образа. Издълбаването на тиква за Хелоуин може да се превърне в една от любимите семейни традиции през есента, също както украсяването на елхата през зимата и боядисването на великденските яйца през пролетта. Жилището също може да получи освежаваща есенна декорация през този сезон с помощта на няколко различни по размер тикви, куп изсъхнали листа, шишарки и клони. По този начин освен, че ще се приветства есента в дома, ще се поднови декора с някои естествени елементи, взети директно от природата и създаващи специална атмосфера.

helouin-2019

Ако решите да организирате парти за Хелоуин 2019, то непременно го направете по незабравим начин. Наличието на характерни за празника елементи като кости, например, не ви задължават да се придържате към тъмната гама. Ето как може да го направите по модерен и елегантен начин, като избягате от черното.

helouin-2019

Ефектните Хелоуин коктейли са незаменима част от всяко, уважаващо себе си, парти. Без съмнение ще бъдете звездата на вечерта, ако предложите на гостите си магическа напитка, от която излиза дим и чаша с наподобаваща кръв течност в нея.

helouin-2019

Наличието на ефектен Хелоуин грим може да бъде достатъчно за маскировката и да не изисква сложно облекло, което да допълни образа. Понякога тематичните костюми за Хелоуин могат да бъдат заменени от едно обикновено наметало, направено от стар чаршаф, например.

helouin-2019

Прилепите, паяжините, костите, паяците, скелетите, гарваните, черепите и черните свещи са лесна част от декорацията за Хелоуин 2019, на която може да заложите с гарантиран успех. Всяка маса, рафт или плоска повърхност могат да се превърнат в декор на страховитата обстановка, която искате да пресъздадете за случая.

helouin-2019

Независимо дали търсите Хелоун грим за мъже или Хелоуин грим за жени, винаги залагайте на нещо повече. Излезте извън очертанията на лицето и използвайте косата и ушите, за да допълните образа си.

helouin-2019

Не пренебрегвайте антрето, когато подготвяте своята страховите декорация на дома. Нека още от входната врата стане ясно, че обръщате внимание на детайлите и че имате въобръжение.

 

helouin-2019

С черното няма как да сбъркате на Хелоуин. Ако предпочитате тъмната цветова гама, винаги може да заложите на него. Празничната маса, на която ще посрещнете гостите си за вечерта може да изглежда ето така – страховито и мрачно.

В галерията със снимки по-долу може да откриете още идеи за грим, костюми и декорация за Хелоуин 2019, които да използвате през тази година.

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019

helouin-2019