Грижа за кожата

Топ 5 процедури за кожата през зимата

процедури за лице

процедури за лице

Зимата е сезонът, който ни дава възможност да направим определени процедури за нашата кожа, с които да подобрим нейния вид, свежест и хидратация след изминалото лято и щетите от слънчевите UV лъчи. Новите технологии дават лесни алтернативни начини на пластичната хирургия, с които можем да постигнем добри резултати в следствие на комбинирани лазерни процедури в няколко серии. Не можем да спрем естествените процеси на стареене на кожата, но с тези процедури можем да постигнем ефект на по-стегната и повдигната кожа. Обърнахме се към консултанта на LAZARA по дерматология, венерология и естетична медицина – Д-р Каляшева от Медицински център „Дерма София“, която да ни посъветва кои са най-добрите процедури за кожата, подходящи за зимата.

Топ 5 процедури за кожата през зимата

процедури за лице

Fractora — най-новата и иновативна фракционна радиочестотна терапия.

Fractora e новото име на апаратното подмладяване, най-новата и иновативна фракционна радиочестотна терапия, спадаща от семейството на INMODE Aesthetic solutions. Този тип терапия се използва за подобряване вида на кожата, текстурата и връщане на сияйния младежки вид, като се базира на радиочестотната енергия, доставяна чрез набор от щифтове с дължина около 1 мм, които вкарвайки се в кожата на малки точки, произвеждат локализирана топлина, отделят радиочестотна енергия и правят микронаранявания в областта на третиране.

Съществуващите системи за радиочестотен лифтинг до много скоро можеха да повлияят само върху повърхностните слоеве на кожата, докато с Fractora може да се достигне и до по-дълбоки слоеве. RF енергията му достига дълбоко в кожата, чрез биополярни електродни щифтове.

Подпомага се активизацията на фибробластните клетки, които започват да произвеждат нов колаген и еластин, които осигуряват на кожата необходимите тонус и свежест. Клетките на кожата започват стремително да се обновяват, като се включват механизмите на подмладяване. Меланинът и хемоглобинът, които попадат в областта на въздействие, започват да се преразпределят, което спомага премахването на пигментни петна, зачервявания и съдова мрежа.

Ефектът от Фрактора радиочестотен лифтинг е намаляване количеството и дълбочината на бръчките; избледняване на червените петна от разширени кръвоносни съдове и петната на хиперпигментация; уплътняване и стягане кожата на лицето, придавайки ясен и подобрен контур; изравняване повърхността на кожата и премахване на следите от акне; осезаемо придобиване на по-здрав, свеж и чист цвят на кожата. Предимствата на радиочестотния лифтинг е, че тя е неинвазивна, безопасна процедура. Извършва се под местна упойка. Първите резултати биха могли да бъдат видяни още пет дни след нея, като с времето ефектът на подмладяване само се усилва.

процедури за лице

Неоперативно повдигане на клепачи – PLASMA IQ – неоперативна блефаропластика.

PLASMA IQ неоперативна блефаропластика е предназначена за най-тънката кожа в човешкото тяло, а именно зоната на клепачите. По тази причина, първите признаци на стареене се проявяват именно там. Когато бръчките и торбичките под очите започват да оказват видимо отразяване на погледа като умора и да променят излъчването на лицето, е хубаво да се обърнем към неоперативно повдигане на клепачите.

Процедурата PLASMA IQ се извършва с микро-електрохирургично устройство, което чрез генерирана радиочестотна енергия прониква в определените зони за работа на пациента и чрез повишаване на температурата, осигурява контролирана деструкция на тъканите. Не е лазер, нито е електрически нож, не е и фракционирана радиочестота. Plasma IQ е неоперативна блефаропластика.

Plasma IQ е генератор на плазма, създаващ контролиран плазмен микроимпулс, благодарение на йонизацията на газовете от въздух на база разликата между потенциалите на кожата и на уреда. Разликата в напрежението генерира малка електрическа дъга, която причинява сублимация – преминаване на веществото от твърдо, директно в газообразно състояние на повърхностния слой на кожата, който се изпарява, а фокусираната топлина предизвиква биостимулация на дермата. В резултат на тази процедута кожата се възстановява по-млада и по-стегната. Подходяща е както за мъже, така и жени в средна и напреднала възраст, с отпускане на кожата на клепачите; бръчки около очите или с генетична предразположеност към образуване на торбички под очите.

процедури за лице

Smas лифтинг за лице. Високоинтензивен фокусиран ултразвук HIFU (ХАЙФУ) DOUBLO S.

Doublo–S e иновативна процедура, използваща микрофокусиран ултразвук с висока интензивност за неоперативен лифтинг на лице, шия и тяло. Технологията е известна под името „ХАЙФУ“ от английското съкращение HIFU (High Intensity Focused Ultrasound). С нейна помощ прецизно фокусирана, фракционирана ултразвукова енергия прониква дълбоко в дермата, без да се нарушава нейния повърхностен слой. В резултат на което се постига стягане и уплътняване на кожата на лицето, шията и тялото.

За разлика от лазерите, радиочестотите и IPL, които въздействат на различните слоеве на кожата, „ХАЙФУ“ технологията достига дълбоко до повърхностния мускулен апоневротичен слой, известен като SMAS. Той е изграден от колагенови и еластинови влакна, поддържащи меките тъкани на лицето. С течение на времето колагенът в SMAS слоя намалява и кожата започва да увисва, да се образуват бръчки и гънки. Именно за това, за да се получи ефективен лифтинг на кожата, трябва да се въздейства върху колагеновите влакна на ниво SMAS. Лифтинг ефект от процедурата може да трае до 2 години, в зависимост от индивидуалността на всеки пациент. Подходящ е за премахване на двойна брадичка, отпуснати клепачи и вежди, загуба на контура на лицето, задълбочаване на назолабиални гънки и т.н.

процедури за лице

Лазерен ресърфейсинг.

Лазерният ресърфейсинг може да бъде аблативна или неаблативна лазерна процедура, с която могат да бъдат решени много дерматологични проблеми. Той е и ефективен метод за подмладяване на лицето, шията, деколтето и на други части на тялото.

Фракционната лазерна процедура представлява разделянето чрез сканираща приставка на лазерния лъч на множество микроскопични лазерни микролъчи, подредени в колонки. Тези микроколонки в снопче, тънки колкото косъм, проникват в различен слой на кожата, образувайки микроканали, подобни на решетчица. С нанасянето на тази микроперфорации се стартира напълно естествен за организма механизъм за възстановяване на тъканите с интензивно образуване на колаген. При процедурата се съхранява естествения регенериращ ресурс на дермата, който гарантира бързото й възстановяване. Подходяща е за пациенти след 40 год. възраст, за белези от акне, разширени пори, постравматични и хирургични белези, хиперпигминтации и др.

процедури за лице

IPL фотоподмладяване.

IPL фотоподмладяване представлява неинванзивна процедура, която използва интензивна пулсова светлина, избирателно насочена върху дермалния слой с цел стимулиране на клетките отговорни за регенерирането на кожата. Тази светлинната енергия, която излъчва се абсорбира от меланина, се трансформира в топлина, въздействаща на зоните с по-тъмен цвят. В следствие на IPL технологията се разрушават по-тъмно оцветените клетки, които в продължение на няколко седмици видимо избледняват. С нея се извършва успешно „фотоподмладяване“, премахване на петна и разширени кръвоносни съдове и т.н. Подходящи за този тип лазерно третиране са съдови лезии, възрастови петна, лунички, щети от слънцето, розацея.

За още полезна информация: www.drkaliasheva.com