По женски

Как да станем по-женствени?

как да станем по-женствени

Как да станем по-женствени? Кои са триковете, които може да използваме за тази цел?

Да говорим за женствеността е толкова трудно, колкото да се опише музиката или живописта – тя се възприема от нас на ниво чувства, емоции, но е трудно да се определи. Не е толкова лесно да се обясни с няколко думи, по какво точно се различават женственото и неженственото момиче – дълги крака, цвят и нюанс на червилото, мистериозност, както и ерудиция или коефициент на интелигентност. Мъжете в желанието си да разгадаят концепцията за женственост, също издават различни функции: мекота, нежност, хармония, обаяние, чар, спокойствие. Неуловима комбинация от всички тези качества създава аурата около жената, особеното енергийно поле, което се нарича женственост.

как да станем по женствени

Поискайте помощ от мъж:

Не защото ние самите не умеем да се справим с всяко едно препятствие, което ни се попречи на пътя (все пак да си спомним за дълбокият и мъдър текст на Бионсе „Who run the world? GIRLS!), но трябва да си признаем, че едно от нещата, което е присъщо за жената е манипулацията. Ето защо, дори, ако сте абсолютно убедени, че след дългогодишните всекидневни тренировки във фитнеса можете да се справите с лека ръка с този тежък диван и да го качите до 7-мия етаж (дори да сте сигурни в това, силно препоръчваме да не го правите), няма нищо лошо в това да помолите половинката да ви свърши тази услуга или някой симпатичен приятел, или горещия съсед, или готиния колега от работа. А и представете си ужасната гримаса, която ще ви се появи на лицето само като усетите тежестта на новия диван! Женствено? Едва ли! Ако изключим големите и тежки задачи от време на време нищо не ви пречи да поискате чаша вода от любимия или примерно, да ви подаде онази кутия със сладки, дето стои на масата. Оставете се да бъдете обгрижвани.

Проявете здравословен егоизъм:

Ако в обкръжението ви има дама, от която струи женственост, вероятно сте разбрали как тя се различава с невероятната способност да поставя като приоритет своите интереси. Нито семейството, нито работниците, които бързат не им пречат, за да намерят време за фитнес или да отидат на козметик. Те винаги са увлечени по нещо – нова книга, интересно хоби или премиера в театъра – и по фантастичен начин намират време за свпи интересни занимания. В същото време, те не могат да се нарекат нарцистични егоисти – странно, но нито семейството, нито  кариерата им страда от липса на грижи, а напротив: едва след натоварването с приятни преживявания, една жена е готова да даде цялото си внимание на семейството и е напълно реализирана в работата си.

Следете за говора си:

Както начин ни на говор се променя според вътрешното ни състояние, по същия начин можем да контролираме думите си да звучат така, както ние искаме. Съгласете се, че е трудно да си представим едно женствено момиче, което шумно и със запъване обяснява нещо на другата страна или постоянно прекъсва събеседника си. Опитайте се да говорите бавно, не се увличайте по продължителните конструкции. Ограничавайте се в кратки изречения и давайте по съществото на спора, като следете за речника си. Важно е и да се отървете от „паразитите“. Някои психолози съветват също, по време на разговор да представите себе си с корона на главата – с помощта на тази визуализация, вие естествено ще се държите като величие и жестовете ви ще станат много по-женствени.

Преразгледайте стила си:

Женствения външен вид не е задължително да е в пастелни цветове, рокля на точки, къдрици и панделки. По-скоро това е способността да не изглеждате скучно и постоянно да намирате нови интересни начини за комбинации. Ако с години сте верни на един и същи стил, опитайте се да експериментирате със силуети, цветове, аксесоари, прическа. В идеалния случай, разбира се, можете да се консултирате с професионален стилист, но е възможно да се ограничите и до съветите на приятелки, на чийто вкус имате доверие. Е, ако сме честни, е добре да обърнете специално внимание на роклите и полите – те наистина допринасят към женствения ви имидж.