idei za gradinata napravi si sam

Вашата градина би трябвало да бъде вашият малък оазис, където да си почивате и да забравите за стреса, натрупан от изминалия ден. Това е вашето място, където да избягате от шума и суетата на ежедневието и да прекарате приятни мигове с любимите си хора. Превърнете това място в малко райско кътче, с помощта на нашите идеи за градината – направи си сам. Те са креативни и най-важното – лесни за изпълнение. Може да подобрите изгледа на двора си с много желание, малко средства и в рамките на един – единствен ден.

Идеи за градината – направи си сам уникално място за отдих

idei za gradina napravi si sam kletka za ptici

Предложените идеи за градината са толкова лесни, че  всеки може да си ги направи сам. Погледнете, например, тази клетка за птици, която ще изглежда невероятно, поставена във вашето кътче за отмора. Сложете зелено увивно растение на дъното й и внимателно увийте крехките клончета около пръчките на клетката.

idei za gradina napravi si sam cvetarnik daner

Превърнете остатъка от стар дънер или изсъхнало дърво в нестандартна саксия за цветя. Изрежете или издълбайте дупка в дървото, която да напълните с достатъчно пръст, за да осигури нуждите на растенията. Вътре може да аранжирате с цъфтящи ниски видове цветя.

idei za gradina napravi si sam liulka

Превърнете старата пейка в удобна люлка. Махнете краката, боядисайте в свеж цвят и добавете няколко меки възглавнички за по-голям комфорт. Изберете дебел клон и обезопасете със здрави въжета люлката, която ще се превърне в най-привлекателното място за релакс.

idei za gradinata napravi si sam kolelo cvetq

Велосипедът, който не карате, но все ви е жал да изхвърлите вече е покрит с ръжда? Направете гледката красива, като поставите върху багажника и кормилото плетени кошници със саксии, отрупани с цъфтящи цветя или пълзящи растения в тях.

idei za gradinata napravi si sam kolichka

По същия начин може да декорирате и старата количка за тежки  товари.

idei za gradinata napravi si sam botush

Както виждате, в градината всяко нещо може да се  превърне в саксия за цветя, като по този начин изглежда далеч по-добре. Защо не си направите оригинална саксия от стар ботуш, който всеки ще гледа вече с други очи? Боядисайте го с екстериорна боя и поставете в него малка саксия с красиво цъфтящо растение.

ideq za gradina napravi si sam

Направете старата маса в градината си стилна и оригинална. В средата по дължината й изрежете правоъгълна дупка, в която да поставите зелени растения. Върху пръстта, която се вижда, поставете малки плоски камъчета. Те ще я предпазят от вятъра и така няма да се разпръсква по масата.

idei za gradina napravi si sam

Направи си сам изкуствено езеро в градината и още няколко идеи

idei za gradina napravi si sam ezero

Ето как може да си направите изкуствено езеро в градината само за няколко часа. Използвайте гума от трактор за основа. Покрийте с найлон, който да задържа водата. Подпъхнете краищата под гумата. Сега остана да украсите вашето езеро с речни камъни или плочи. Ако имате останали счупени парчета от пътеката в двора, може да ги използвате. Залепете ги с цимент, за да стане по-устойчива конструкцията. Напълнете с вода и декорирайте със зелени растения, градински джуджета или други гипсови фигури.

idei za gradina napravi si sam ognishte

Камината си пасва добре почти на всеки стил градински дизайн. Използвайте въображението и пространството си, за да внесете повече уют в градината си с малко средства. Не забравяйте да обезопасите добре мястото.

idei za gradinata napravi si sam kamani

Още една идея, която ще насочи вниманието на посетителите ви в определен кът от зеленото пространство. Направете си каменна градина в двора. Изберете място, на което няма растителност и изсипете купчина пясък. Потърсете и изберете красиви камъни с различна големина. Подредете ги под формата на охлюв, като оставите най-малките отвън да водят към по-големите в центъра.

idei za gradinata napravi si sam

Превърнете голямата празна кашпа за цветя в малко езеро на верандата си. Напълнете с вода и аранжирайте с подходящи растения.

Както вече се  убедихте, всеки може да си направи сам една уникална градина с малко усилия и много идеи и въображение. Използвайте всяка ненужна вещ за вдъхновение и я превърнете в малък, но забележим акцент.

idei za gradina napravi si sam kola s cvetq