идеи за градината направи си сам

Идеи за градината направи си сам. Вашата градина би трябвало да бъде вашият малък оазис, където да си почивате и да забравите за стреса, натрупан от изминалия ден. Това е вашето място, където да избягате от шума и суетата на ежедневието и да прекарате приятни мигове с любимите си хора. Превърнете това място в малко райско кътче, с помощта на нашите идеи за градината – направи си сам. Те са креативни и най-важното – лесни за изпълнение. Може да подобрите изгледа на двора си с много желание, малко средства и в рамките на един – единствен ден.

Идеи за градината направи си сам

идеи за градината направи си сам

Предложените идеи за градината са толкова лесни, че  всеки може да си ги направи сам. Погледнете, например, тази клетка за птици, която ще изглежда невероятно, поставена във вашето кътче за отмора. Сложете зелено увивно растение на дъното й и внимателно увийте крехките клончета около пръчките на клетката.

идеи за градината направи си сам

Превърнете остатъка от стар дънер или изсъхнало дърво в нестандартна саксия за цветя. Изрежете или издълбайте дупка в дървото, която да напълните с достатъчно пръст, за да осигури нуждите на растенията. Вътре може да аранжирате с цъфтящи ниски видове цветя.

идеи за градината направи си сам

Превърнете старата пейка в удобна люлка. Махнете краката, боядисайте в свеж цвят и добавете няколко меки възглавнички за по-голям комфорт. Изберете дебел клон и обезопасете със здрави въжета люлката, която ще се превърне в най-привлекателното място за релакс.

идеи за градината направи си сам

Велосипедът, който не карате, но все ви е жал да изхвърлите вече е покрит с ръжда? Направете гледката красива, като поставите върху багажника и кормилото плетени кошници със саксии, отрупани с цъфтящи цветя или пълзящи растения в тях.

идеи за градината направи си сам

По същия начин може да декорирате и старата количка за тежки товари.

идеи за градината направи си сам

Както виждате, в градината всяко нещо може да се  превърне в саксия за цветя, като по този начин изглежда далеч по-добре. Защо не си направите оригинална саксия от стар ботуш, който всеки ще гледа вече с други очи? Боядисайте го с екстериорна боя и поставете в него малка саксия с красиво цъфтящо растение.

идеи за градината направи си сам

Направете старата маса в градината си стилна и оригинална. В средата по дължината й изрежете правоъгълна дупка, в която да поставите зелени растения. Върху пръстта, която се вижда, поставете малки плоски камъчета. Те ще я предпазят от вятъра и така няма да се разпръсква по масата.

идеи за градината направи си сам

идеи за градината направи си сам

Ето как може да си направите изкуствено езеро в градината само за няколко часа. Използвайте гума от трактор за основа. Покрийте с найлон, който да задържа водата. Подпъхнете краищата под гумата. Сега остана да украсите вашето езеро с речни камъни или плочи. Ако имате останали счупени парчета от пътеката в двора, може да ги използвате. Залепете ги с цимент, за да стане по-устойчива конструкцията. Напълнете с вода и декорирайте със зелени растения, градински джуджета или други гипсови фигури.

идеи за градината направи си сам

Камината си пасва добре почти на всеки стил дизайн на градина. Използвайте въображението и пространството си, за да внесете повече уют в градината си с малко средства. Не забравяйте да обезопасите добре мястото.

идеи за градината направи си сам

Още една идея за градината направи си сам, която ще насочи вниманието на посетителите ви в определен кът от зеленото пространство. Направете си каменна градина в двора. Изберете място, на което няма растителност и изсипете купчина пясък. Потърсете и изберете красиви камъни с различна големина. Подредете ги под формата на охлюв, като оставите най-малките отвън да водят към по-големите в центъра.

идеи за градината направи си сам

Превърнете голямата празна кашпа за цветя в малко езеро на верандата си. Напълнете с вода и аранжирайте с подходящи растения.

Както вече се  убедихте, всеки може да си направи сам една уникална градина с малко усилия и много идеи и въображение. Използвайте всяка ненужна вещ за вдъхновение и я превърнете в малък, но забележим акцент.

идеи за градината направи си сам