Градина

Малка градина – идеи за организиране на пространството

malka gradina interesni idei za organizirane na prostranstvoto

malka gradina interesni idei za organizirane na prostranstvoto

Ако имате къща с двор и градина, значи сте истински късметлии. Това пространство може да отнема от свободното ви време под формата на хоби, но резултатите винаги си заслужават. Ако имате нужда от вдъхновение, ви предлагаме помощ за малка градина – идеи за организиране на пространството. Ето как оптически да конструирате мястото да изглежда по-широко и подредено.

Малка градина – идеи за организиране на пространството

malka gradina idei lqtna staq

Превърнете малката градина или двор в приказна открита стая, като добавите свободно стояща пергола в нея. Тя ще придаде чувството за отделяне и обособяване на едно кътче, което пък оптически ще направи мястото да изглежда по-голямо. Под сянката й подредете подходящи мебели и аранжирайте с уханни цветя.

Малка и красива градина

organizirane  malka gradina idei mebeli jelqzo

Ако имате големи дървета в градината си, под които нямате посадени растения, може да превърнете тези сенчести места в кътчета за отдих. Сложете масичка и няколко стола, на които да пиете кафето си на чист въздух или да си почивате след натоварения делничен ден.

pateka malka gradina idei za organizirane

Много по-лесно е  да отделите тревата да не навлиза в лехите с цветя, ако я косите на ленти по ръба на бордюра. Това не изисква голяма поддръжка. Направете пътека с малки камъчета, по която да се придвижвате, без да се цапате с кал, когато преминавате през градината.

 prostranstvo malka gradina idei saksii

Наслаждавайте се на вашето райско кътче, изпълнено с уханни красиви цветя. Напълнете малката си градина с цъфтящи растения и ароматни билки в саксии. Поставете широка и плитка теракотена купа, от която птичките да пият вода, докато чуруликат в градината ви.

idei za malka gradina naves

Ако гледката отсреща ви кара да се чувствате некомфортно в собствената си градина, това не бива да остане така. Закрийте неприятната картина, която се открива от вашия ъгъл и помислете как да я включите в дизайна на градината си. Ето, например, как една евтина и пребоядисана френска врата може да превърне дефекта в ефект. Тя дава височина на малкото ви пространство и привлича погледите, така че никой няма да поглежда какво има зад нея.

idei za malka gradina  cvetq venec

Когато правите планове с какво да засадите градината си, представете си как ще изглежда тя през четирите сезона на годината. Много от цветята придават невероятен облик на градината през пролетта и лятото, но през есента местата остават пусти. Погрижете се в малката ви градина винаги да присъстват свежи цветове и преминалите цветя да бъдат заменени с нови, които да украсят пространството с багрите си.

idei za malka gradina cvetni elementi  mebeli darvo

И като стана дума за цветове, защо не направите мястото за почивка в градината си пъстро и удобно. Използвайте меки възглавници в ярки и свежи тонове за повече настроение на сянка под чадъра в горещите летни дни.

idei malka gradina darveni mebeli

Един от начините да създадете чувство за простор в малката градина е като направите повече  завои през нея. Криволичещата пътека е винаги по-добър вариант, защото създава усещането за разходка из дълъг пейзаж у посетителите. Уверете се, че тя е достатъчно широка, за да могат да преминат по нея двама души, които вървят един до друг.

ezero idei za malka gradina

Не ви е нужно голямо пространство, за да имате красива водна градина. Всъщност, едно малко езеро е чудесен начин да се справите с ниските или влажни места. Просто изкопайте дупка, оградете я с плоски камъни и я напълнете с вода. Този малък оазис ще привлече рояци от цветни пеперуди и жадни птички.

idei za malka gradina darvena vrata

Нищо не съсипва гледката в малката градина така, като изгледа към кофите за смет. Построите параван от дърво, който да прикрива разпиляните от вятъра отпадъци. Ако оставите повече място, вътре може да прибирате и някои градински инструменти или торове.

Inline
Inline